Tidigare Fröken Sverige krävs på info om Epstein

Eva Andersson Dubin, 58, blev känd som Fröken Sverige under 80-talet och grundade bröstcancerkliniken Dubin Breast Center i New York efter sin modellkarriär. 

Enligt New York Times har hon en historia med Epstein sedan 80-talet, då de var ett par. Även efter Epsteins dom 2008 har Eva Andersson Dubin och maken varit vän med honom. Efter de nya anklagelserna mot Epstein har paret Andersson-Dubin tagit avstånd från honom. 

Tidigare i september registrerade statsåklagaren på Amerikanska Jungfruöarna, Denise George, ett antal förelägganden riktade till personer och företag som på något sätt haft kopplingar till Jeffrey Epstein och hans partner Ghislaine Maxwell. Två av de som nu krävs på uppgifter är Eva Andersson Dubin och maken Glenn Dubin, 62.

Åklagaren vill ha bilder, resedokument och transaktioner. Men begär också svar på frågor om Eva Andersson Dubins barn och barnflickor.

Vill ha uppgifter om incident med flicka

Det karibiska rättväsendet är särskilt intresserad av uppgifter om en incident som ska ha inträffat för 16 år sedan, skriver DN. Dubins före detta kock ska ha berättat i förhör att en 15-årig flicka ska ha besökt familjen, i sällskap med Jeffrey Epstein. Flickan ska sedan ha brutit ihop och berättat för kocken att hon utnyttjats av finansmannen. Enligt vittnesmålet ska den unga flickan blivit erbjuden att jobba som assistent på Epsteins privata ö i Karibien, men ska i stället tvingats utföra sexuella handlingar. Flickan ska sedan ha arbetat som barnflicka hemma hos Dubin.

Paret Dubin har nu en månad på sig att överlämna information om barnflickan och Jeffrey Epstein. 

I ett mejl till DN skriver PR-byrån som representerar Dubin att paret nekar till att ha anställt en svensk 15-årig barnflicka.  

”Paret Dubin blev förskräckta av och var fullständigt omedvetna om Jeffrey Epsteins fruktansvärda beteende. De har aldrig anställt en 15 år gammal svensk flicka och inte heller transporterat en sådan person till Sverige. Paret Dubin förnekar kategoriskt alla anklagelser och har bevis som styrker detta.” 

Källa: Expressen