Skatten sänks med 10 miljarder på företag

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni och ekonomiskpolitiske talespersonen Mats Persson har kallat till pressträff i riskdagen klockan 11. Enligt vad Expressen erfar kommer partiet att presentera skattesänkningar på företag på tio miljarder kronor.

Inför budgetförhandlingarna krävde Liberalerna sänkt bolagsskatt på 7 miljarder och stärkt FoU-avdrag, alltså sänkta arbetsgivaravgifter för personer som arbetar med forskning och utveckling i företag. Partiet krävde också att expertskatten, sänkt skatt för utländska experter och forskare, skulle förbättras.

Flera budgetutspel har gjorts av S, MP, C och L de senaste veckorna. Igår presenterades sänkta arbetsgivaravgifter för unga för 9 miljarder. Sedan tidigare har partierna bland annat presenterat 10 miljarder i generella statsbidrag till kommuner och regioner, ett grönt återhämtningspaket på 9,7 miljarder, sänkt inkomstkatt på 8,5 miljarder och sänkt skatt för merkostnader i samband med pandemin på 5 miljarder.

Hela budgeten innehåller satsningar på 100 miljarder och lämnas till riksdagen av finansminister Magdalena Andersson på måndag.

Källa: Expressen