Beskedet: Nu utökas biljettkontrollerna igen

När coronapandemin slog till på allvar under våren valde Västtrafik att inte längre göra biljettkontroller ombord på fordonen med anledning av smittspridningen.

Nu kommer de att återigen kolla biljetter ombord – från och med nästa vecka.

Maria Björner Brauer, enhetschef för försäljning och marknad på Västtrafik, säger till P4 Göteborg att de märker att resandet gått upp men biljettköpen sker inte i samma takt som resandet.

Kontrollanterna ökar i antal 

Förutom de nyinförda kontrollerna ombord kommer nu kontrollanter i tjänst att utökas från 80 till 100 stycken. 

– Vi vet att de allra flesta gör rätt för sig, men biljettkontrollerna är viktiga för att hindra att några tar sig rätten att åka på andras bekostnad. Nu inför vi biljettkontroller på ett säkert sätt, att hålla avstånd är fortsatt viktigt i kollektivtrafiken, säger Maria Björner Brauer, i ett pressmeddelande.

Har dialog med regionen 

Västtrafik skriver i pressmeddelandet att de kommer att följa rekommendationer för att undvika smittspridning när de genomför kontrollerna.

De har en dialog om hur detta ska genomföras med Västra Götalandsregionens smittskyddsexperter.

– Vi kommer testa nya arbetssätt och metoder i samverkan med resenärerna. Vi vill att kontrollerna ska vara säkra, men också upplevas så trygga och bekväma som möjligt av alla inblandade, säger Maria Björner Brauer, i pressmeddelandet. 

Se mer:

Källa: Expressen