Wahlgrens show i Eksjö kan flyttas: ”Med största sannolikhet”


Olsbergs arena är inget undantag för inställda evenemang under våren och sommaren på grund av covid-19.

– Vi har i princip fått ställa in det mesta. Framöver är det större event som står och väger och inte riktigt vet hur det blir. Vi har Pernilla Wahlgren den 23 oktober. Med största sannolikhet kommer den att flyttas till våren. Arrangören vill ha förslag på alternativa datum, säger Annika Fyhr, evenemangschef på Olsbergs arena.

Hon säger att besked om hur det blir med julbord och julshow i arenan inte heller är bestämt. Samma sak gäller julkonserten med Elvis christmas & gospel songs den 20 december.

– Arrangören vill har alternativa datum nästa jul. Med största sannolikhet kommer den att flyttas, säger Annika Fyhr och fortsätter:

– Jag tror att många går och väntar på den 1 oktober då man ska ta ett nytt beslut med ändrade restriktioner.

Något som inte ställts in är Musikcaféserien. Den var i Olsbergs arena under tisdagskvällen, med en coronasittning. Det är ett maxantal på 50 personer som får sitta på stolar som är utspridda framför scenen.

– Det känns jättekul att det rullar igång nu. Det kan vara så att besökarna är lite rädda för att gå på evenemang, men vi kan garantera en coronasittning och inga köbildningar. Det känns som ett säkert evenemang. Lika säkert som att gå i affären, säger Annika Fyhr.

Det var den första delen i musikcaféserien som totalt har sju planerade musikföreställningar.

Då evenemangen gått sämre har i stället konferenser och till viss del föreläsningar gått bättre.

– Det finns många som har alldeles för små egna lokaler till att exempelvis ha möten eller kurser i. Då har man bokat in sig hos oss i stället, säger hon.

Annika Fyhr berättar om föreläsningar som hålls för grupper på max 50 personer och som även sänds så resten av personalen kan följa den.

– Det är inte bara nackdelar med allt det här. Jag tror att vi kommer få vänja oss vid att se de här lösningarna på fler fronter faktiskt. Det är bara att vänja sig vid att det är andra tider nu.

Källa: Smålandstidningen