Kristina Athlei tar strid med regionen – samtal fördröjs: ”Hon vill prata med oss via ett ombud”


Regiondirektör Jane Ydman träffade under onsdagsmorgonen politikerna i ANA-nämnden för att berätta vad som hänt, och för att svara på frågor från politikerna.

Hon informerade bland annat vad som nu ska hända med tjänsten som regional utvecklingsdirektör.

Sätter ni dit en tillfällig ersättare?

– I nuläget får de som finns i organisationen hjälpa varandra men på sikt behöver vi en tillfällig ersättare, säger Jane Ydman.

När ska det bli klart?

– Det kan jag inte svara på idag, säger Jane Ydman.

Kristina Athlei har lyfts bort från sin tjänst som regional utvecklingsdirektör och tanken var att samtalen med Jane Ydman skulle fortsätta under veckan. Men de skjuts nu upp till nästa vecka.

– Idag blev det klart att Kristina Athlei vill föra samtalen med oss via ett ombud från Skolledarförbundet och ombudet kan inte förrän på tisdag nästa vecka, säger Jane Ydman.

Hur ser du på att samtalen skjuts upp?

– Vår önskan var att de skulle fortsätta den här veckan men nu drar de ut på tiden. Kristina Athleis ombud kan inte förrän på tisdag i nästa vecka och då får vi kasta om i vår tidsplanering. Vi måste anpassa oss efter ombudet. Så det får han sin gång, säger Jane Ydman.

Politikerna som blev informerade är de som ingår i presidiet i ANA–nämnden. Det är ordförande Rune Backlund (C), Monica Samuelsson (KD), första vice ordförande och Dan Sylvebo (M) andre vice ordförande.

Läs mer om rekryteringen av ny chef för Smot

Källa: Jnytt