”Dödshot från hela världen i mobilen”

Försvarar Alvaro Gonzalez

Av: Anton Johansson

Publicerad:

Efterspelet mellan PSG och Marseille fortsätter.

Marseille-försvararen Alvaro Gonzalez stöttas av sin klubb.

– Vi är säkra på att Alvaro inte är rasist, säger tränaren Andre Villas-Boas enligt BBC.

I slutet av PSG:s stökiga 0–1-förlust mot Marseille fick Neymar rött kort efter att ha delat ut ett knytnävsslag i bakhuvudet på Alvaro Gonzalez.

Efter matchen anklagade PSG-stjärnan Gonzalez för att vara rasist.

”Det är enkelt för VAR att se min ilska… Nu vill jag se bilderna på när rasisten kallar mig ’MONO HIJO DE PUTA’ (apjävel) … Det är vad jag vill se nu! Det enda jag ångrar är att jag inte slog idioten en smäll på käften”, skrev han på Twitter.

PSG stöttar Neymar

PSG gick ut och stöttade Neymar.

”Paris Saint-Germain stöttar Neymar Jr. som har rapporterats blivit utsatt för rasism av en motståndare”, skriver klubben på sin hemsida.

Och Marseille gör likaså med Alvaro Gonzalez.

– Vi är säkra på att Alvaro inte är rasist. Marseille och PSG vill få reda på sanningen om den här kontroversen. Jag står bakom min spelare, säger Marseilles tränare Andre Villas-Boas enligt BBC.

Foto: ALL OVER PRESS

”Har påverkat hans familj”

Lagkamraten  Valentin Rongier säger att Gonzalez har fått ta emot flera dödshot efter händelsen.

– Uppenbarligen är han påverkad. Det är inte lätt. När han slog på sin telefon på väg hem hade han fått dödshot från hela världen för en sak som inte är bevisad, säger Rongier.

– Det har påverkat hans familj också. Folk förstår inte det. Han har det komplicerat nu och vi står i solidaritet med honom, fortsätter han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Få full koll på allsvenskan i fotboll med krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar från Sportbladet.

ÄMNEN I ARTIKELN

Källa: Aftonbladet