Dianas sjukdom visas i tv – splittrar William och Harry

Den nya säsongen av ”The Crown”, som har premiär i november på Netflix, kommer behandla prinsessan Dianas problem med ätstörningar och bulimi.

I serien kommer skådespelerskan Emma Corrin, som spelar Diana i den kommande säsongen, att kräkas när hon har ätit. Serien har då tagit hjälp av ätstörningsföreningen BEAT för att händelseförloppet i serien ska ses som både korrekt men inte heller okänsligt.

Den nya säsongen kan komma att eskalera bråket och splittringen mellan Dianas två söner, prins William och prins Harry. För medan prins Harry och frun hertiginnan Meghan nyligen skrivit på ett mångmiljonavtal med Netflix, så är prins William och andra profiler i kungahuset irriterade på streamingtjänsten.

Att det är troligt att prins Harry inte kommer kritisera sin nyblivna samarbetspartner för hur de porträtterar hans mamma, gör att brorsan prins William är ”rasande” på honom, skriver The Sun.

– William och andra äldre kungligheter är oerhört obekväma med det här dramat och är rasande på att Harry nu är partner med det bolag som sänder det, säger en uppgiftslämnare till The Sun.

Prins Harrys och hertiginnan Meghans avtal med Netflix tros vara värt över 750 miljoner kronor. Det brittiska kungahuset tycker det är otroligt att en av deras egna tar emot pengar från ett företag som tjänat miljoner på att göra en serie som ”The Crown”.

– Det här är den senaste i en rad av problem mellan bröderna, men det är få ämnen som är så känsliga för dem än deras mammas kval, säger uppgiftslämnaren till The Sun.

Källa: Expressen