13-årig pojke död i bränderna i USA

De kraftiga bränderna som härjar i Oregon i USA har kostat flera människors liv och många saknas fortfarande.

En av familjerna som skulle evakuera sitt hem, i rädsla för att elden skulle sprida sig till deras hus i östra Lyon, var familjen Tofte-Mosso.

Förra veckan åkte pappan Chris Tofte till en vän för att låna en trailer. Planen var att snabbt återvända hem för att hämta sin fru, sin 13-årige son, sin svärmor, hund och de viktigaste ägodelarna, skriver Statesman Journal.

Kände inte igen sin fru

Men innan han hann tillbaka hade elden redan spridit sig till området runt familjens hus. När han såg det fortsatte han köra i illfart mot hemmet. 

Några kilometer därifrån tvingades han stanna på grund av någonting som låg på vägen. När han gick fram insåg han att det var en svårt brännskadad kvinna. 

Hon hade bara trosor, resten av kläderna var bortbrända. När han förklarade för personen att han letade efter sin familj fick han svaret ”Jag är din fru”.

Angela Mosso togs till sjukhus med svåra brännskador och kritiskt tillstånd. Hon kunde berätta att hon sagt åt sonen att fly med hunden. Själv hade hon sprungit för att hämta hjälp och lämnat sin mamma, som hade ett brutet ben, kvar.

Chris hittade sin fru på vägen, men kände inte igen hennes sönderbrända kropp.Foto: USA TODAY NETWORK / /SIPA USA

Sonen hade återvänt

De följande dagarna letade Chris så nära hemmet han kunde komma. Sen kom det tragiska beskedet från räddningstjänsten:

Wyatt hade hittats död i förarsätet på en bil på tomten, familjehunden Duke låg död över honom.

Varför Dylan tagit sig tillbaka vid huset är oklart. Men enligt Angela Mossos bror måste Dylan ha tagit sig tillbaka till huset för att rädda sin mormor. För i baksätet av bilen hittades även hennes kropp.

Artikeln om familjen Tofte-Mosso har gjorts med hjälp av flera intervjuer med Chris Tofte och vänner som fungerat som talespersoner för familjen, skriver Statesman Journal. 

Även djuren tvingas söka sig till nya platser när bränderna härjar i USA

Källa: Expressen