Verksamheter drabbas av enorma läckaget – simhallen tvingas ha stängt hela dagen


Måndagens fjärrvärmeläcka vid Södra Storgatan/Köpmansgatan har drabbat omkring 200 fastigheter och verksamheter i Eksjö.

På kvällen upptäcktes att det saknades varmvatten på flera platser i Storegårdsområdet. Olsbergs Arena, Prästängshallen, Eksjö ishall samt Eksjö simhall har blivit lidande av det omfattande läckaget.

– Vi drabbas väldigt hårt och behöver ställa in all vår planerade verksamhet för tisdagen. Det finns inget varmvatten i duscharna, vilket gör att våra besökare inte har någon möjlighet att tvätta sig ordentligt. Dessutom har temperaturen i våra två bassänger sjunkit och fortsätter att göra så för varje timme som går, säger Marie Dahlén, verksamhetschef i Eksjö simhall.

Tidigt på tisdagen tog simhallen beslut om att ställa in alla aktiviteter för dagen.

– Vi får ställa in plats- och lekverksamheten samt simskolan. I stället håller vi öppet en extra tisdag vecka 49, så deltagarna kommer att kompenseras. Vattengympan och allmänhetens bad måste vi också ställa in för dagen, säger Marie Dahlén och tillägger att även Eksjö sim- och livräddningssällskaps planerade träning skjuts på framtiden.

Det intilliggande gymmet kommer däremot ha öppet, med rekommendation om att duscha hemma. Detsamma gäller för de som har aktiviteter inplanerade i Olsbergs Arena, Prästängshallen och Eksjö ishall.

Enligt John Peterson, vd på Eksjö Energi, är det ett planerat underhållsarbete på fjärrvärmenätet som pågår under tisdagen.

– Redan innan måndagens läcka hade vi tagit beslut om att stänga av fjärrvärmen under stora delar av tisdagen. Vi ska byta ventiler på tre olika platser. Det är tråkigt att simhallen behöver stänga för dagen, men de ska ha fått information om arbetet, säger John Peterson.

Marie Dahlén berättar att simhallen inte kände till Eksjö Energis avbrott.

– Nej, det har inte kommit till vår kännedom och det är ju väldigt märkligt i så fall, säger hon och fortsätter:

– Vi får verkligen hoppas att värmen har kommit tillbaka till i morgon (onsdag), som Eksjö Energi nu har lovat oss. Det är samtidigt studiedag i skolan i morgon, så vi öppnar först klockan 14 vilket är gynnsamt för oss, säger Marie Dahlén.

Källa: Smålandstidningen