Regiondirektören dömer ut Kristina Athlei: ”Jag har inte förtroende för henne längre”


Det var under måndagen som Jane Ydman tog kontakt med Kristina Athlei om att hon kommer att vara arbetsbefriad de närmaste dagarna.

– Under vårt samtal meddelade jag Kristina att jag inte har något fortsatt förtroende för henne. Vi blev överens om att hon blir arbetsbefriad och att vi ska fortsätta vårt samtal i veckan. Hennes roll som regional utvecklingsdirektör finns inte för henne och därför kan hon inte vara kvar.

Det är ett samtal som kan leda till att Kristina Athlei får sparken från sin tjänst som regional utvecklingsdirektör. Enligt P4 Jönköping kan det kosta flera miljoner kronor att köpa ut Kristina Athlei från hennes tjänst.

Vad var det som fick dig att ta det här steget?

– För mig började inte den här processen i förra veckan. Jag har tittat bakåt och har vägt in alla aspekter, säger Jane Ydman.

Läs mer här om tillsättningen av ny chef för Smot

Det var i förra veckan som JP avslöjade att Kristina Athlei varit högst delaktig i processen i processen att anställa sin kusin som ny sektionschef inom regionen. Men hon har också haft ansvaret för utveckling på Smålands musik- och teater där det har stormat under flera år. Kristina Athlei är också den som skulle hålla i rekryteringen av en ny chef för Smålands musik och teater. En utnämning som har dragit ut på tiden men som Kristina Athlei skulle ha presenterat för de ansvariga politikerna i ANA-nämnden imorgon, onsdag.

Hur kan den här processen, som du nu har inlett, avslutas?

– Det vill jag inte kommentera. Kristina och jag ska ha ett nytt samtal och processen kan sluta på många sätt. Vi ska träffas nu i veckan och jag kommer att berätta vad vi kommit fram till när vi är klara. Det här är jättejobbigt och det är en svår fråga, säger Jane Ydman.

Imorgon, onsdag, ska hon träffa politikerna i ANA-nämnden och informera dem om processen kring Kristina Athlei.

Källa: Jnytt