Konkurrensen i HV71 gör Alnefelt bättre varje dag: ”Vill spela fler matcher nu”


Hugo Alnefelt vaktade målet i 18 SHL-matcher under förra säsongen men när det skulle ta fart på allvar i våras, blev det stopp för allt vad ishockey hette precis innan SM-slutspelet skulle starta. Sedan dess har väntan varit lång, inte minst för Alnefelt, som verkligen ser fram emot årets SHL-säsong och lördagens premiär mot Frölunda.

– Jag längtar otroligt mycket. Skönt att ha fått lite träningsmatcher nu i alla fall, man inser hur kul det är spela.

Hur har försäsongen varit för din del?

– Jag tycker att det har varit en bra försäsong även om har jag haft lite avbrott. Första fick jag en smäll på en träning och fick stå över lite efter det, sedan var det något annat och nu senast var det ljumsken. Jag har missat lite men jag tycker inte att jag har behövt starta om efter varje gång utan jag har känt mig rätt trygg i mig själv och säker i spelet. Jag tycker att det känns riktigt bra.

Men nu är du redo för spel?

– Näst intill. Ingen större fara men det gäller att vara lite klok nu på försäsongen, säger den talangfulle HV-keepern, som är förtegen kring sin eventuella medverkan i tisdagens genrep mot Djurgården.

Hur ser du på kommande säsong, vilka förhoppningar har du för egen del?

– Jag är förväntansfull, vill spela fler matcher nu och ta en större roll i laget.

– Men jag måste säga att jag och ”Gunnar” jobbar jättebra tillsammans. Vi har en riktigt sund relation och gör varandra mycket bättre varje dag. Vi tävlar verkligen mot varandra när det är läge men när det är den andre som ska spela är vi där och stöttar till hundra procent.

Hur känner du själv att du har utvecklats till den här säsongen?

– När man spelar matcher får man mer rutin och spelade matcher gjorde jag ju förra säsongen men det är framför allt det jag vill utveckla ännu mer nu. Få mer rutin helt enkelt och bli tryggare i mig själv. Att förbättra detaljer i spelet finns alltid där, varje dag och varje vecka. Det är något man alltid jobbar med. Men sedan är det den där ryggsäcken med erfarenhet som man vill ha så stor som möjligt.

Vad säger du om årets HV-upplaga?

– Det är sköna grabbar, otroligt hårt jobbande på träningarna. Väldigt högt tempo, det gillar jag verkligen att se, speciellt när det blir lite grinigt. Vi gör varandra bättre varje dag, det är helt klart en styrka i det här laget. Sedan är det så klart väldigt skickliga hockeyspelare också men vi får se hur långt det räcker.

Källa: Jnytt