JUST NU: HV71 värvar – från Småland


Jesper Williamsson kommer missa stora delar av höstsäsongen på grund av skadebekymmer, vilket har fått HV71 att agera. Under tisdagen presenterade klubben sitt senaste nyförvärv, det är Vetlandabördige backen Anton Karlsson som ansluter till HV.

– Anton är en stark och stabil tvåvägsback med hög arbetsmoral och en härlig inställning. Han kommer att ge oss ytterligare trygghet i defensiven, säger Johan Hult, sportchef i HV71, till klubbens hemsida.

Anton Karlsson, som tidigare har spelat fem SHL-säsonger och 247 matcher med rivalen Linköping HC, kommer senast från spel med AHL-klubben Cleveland Monsters.

– Jag känner mig hedrad att få komma till en så proffsig klubb som HV71. Det är en förening med höga ambitioner och jag hört väldigt gott om klubben med alla jag pratat med. Nu ser jag fram emot att ansluta till mina nya lagkamrater, säger 27-årige Anton Karlsson, som noterades för elva poäng (2+9) på 52 matcher förra säsongen.

Anton Karlsson kommer ursprungligen från Vetlanda och har Boro/Vetlanda som moderklubb. Kontraktet med HV71 är skrivet över säsongen 2020/2021.

Källa: Jnytt