Islossning för Forsberg i HV:s storseger: ”Skönt – har jobbat hårt för det”


23-årige Fredrik Forsberg har i ett par års tid visat att han är en målskytt av rang. Framför allt i fjol — då han öste in 32 grundseriemål för hockeyallsvenska BIK Karlskoga.

Den vasse högerskytten tog inför 2020/2021 klivet till SHL och HV71, men under försäsongen har målen låtit vänta på sig. Det var först i den sista träningsmatchen som Forsberg äntligen slog till. Och då gjorde han det två gånger om.

– Ja, det var skönt. Jag har jobbat hårt för det, säger Fredrik Forsberg och fortsätter:

– Jag vill så klart göra mål i varje match helst, men det är små marginaler det handlar om. Ibland studsar det med och ibland emot. I dag blev det lite ketchupeffekt och så kan det bli när man har gått utan mål ett tag. Jag är glad över att det blev två i dag.

Tror du att du kommer att växa mycket tack vare de här två målen?

– Ja, det hoppas man väl så klart och nu slipper jag fundera på det. Samtidigt är det bara att lägga ned samma hårda jobb som alltid på nästa träning också, säger Fredrik Forsberg, som sköt 6–3 och 8–3 i den tredje perioden och som fick se sitt HV ösa in mål när Djurgården stod för motståndet i SHL-genrepet.

Det stod 2–2 efter den första perioden, sedan ryckte hemmalaget i den andra och tredje. Framför allt var det HV71:s sylvassa powerplay-spel som bar frukt. Fyra HV-mål kom i numerärt överläge och 1–0 kom precis efter att Djurgården hade blivit fulltaligt.

– Fem mot fem var det en jämn match tycker jag. Vi har ett bra powerplay som hjälper oss. Och åtta mål visar ju att vi är ett bra lag offensivt, säger Fredrik Forsberg.

Vad är det ni gör så bra i powerplay?

– Vi har väldigt skickliga spelare först och främst. Ett grymt skickligt lag. Sedan handlar det om att verkligen vilja göra mål och det tycker jag att båda våra powerplay-uppställningar har visat att man vill göra.

HV:s försäsong är nu över och det blev sju segrar på åtta träningsmatcher.

– Det vi kan ta med från försäsongen är att vi har visat att vi är väldigt svårslagna. Vi har kanske inte spelat den bästa hockeyn, men vi har ändå vunnit matcher och det är en styrka att ha under en lång säsong där det inte går skitbra i exakt varje match. Det handlar om att vinna, säger Fredrik Forsberg, som nu längtar efter lördagens SHL-premiär mot Frölunda.

– Jättekul ska det bli. Det är ju det här man har längtat efter, säger Fredrik Forsberg.

FAKTA: Träningsmatch, SHL

HV71–Djurgårdens IF 8–3 (2–2, 3–1, 3–0)

Målen: 1–0 Jesper Kokkonen (Lias Andersson, Anton Wedin), 2–0 Anton Wedin (Linus Sandin, Lias Andersson), 2–1 William Eklund (Jesper Pettersson), 2–2 Tobias Björnfot (Simon Johansson, Michael Haga), spel fem mot fyra, 2–3 Manuel Ågren (Tom Nilsson, Michael Haga), 3–3 Linus Sandin (Alexander Bergström, Fredrik Forsberg), spel fem mot fyra, 4–3 Jesper Kokkonen (Lias Andersson, Simon Önerud), spel fem mot fyra, 5–3 Simon Önerud (Jesper Kokkonen, Emil Andrae), spel fem mot fyra, 6–3 Fredrik Forsberg (Alexander Bergström, Linus Fröberg), spel fem mot fyra, 7–3 Zion Nybeck, 8–3 Fredrik Forsberg (Zion Nybeck).

Skott: 33–29 (7–11, 12–9, 14–9).

LÄS MER: HV71:s mardrömsbesked efter jättekrossen – backstjärnan missar premiären

LÄS MER: HV71 krossade Djurgården i SHL-genrepet

Källa: Jnytt