HFF ställer upp med P17-lag i kvällens cupderby: ”Försöker följa de restriktioner som finns”


Derbyt mellan HFF och Assyriska hade kunnat bli en tuff batalj. Nu verkar det som att det blir ett seniorlag mot ett juniorlag.

– Vi försöker följa de restriktioner som finns. Vi har flera sjukdomar i vår A-trupp så det är ganska självklart för oss att under rådande omständigheter inte ställa upp med seniorlaget. Vi har pratat med Assyriska och sagt att vi helst vill flytta matchen. Men de verkar inte vilja det så vi kommer att komma med vårt P17-lag, säger Alessandro Severino.

HFF menar att man fick besked om sjukdomarna under måndagskvällen och har sedan dess isolerat seniortruppen.

– Vi började prata med Assyriska under måndagskvällen, så det kom väldigt sent. Men vi vill inte riskera att sprida någon smitta.

Reglerna säger att matchen kan flyttas om båda lagen går med på det. Men så är alltså inte fallet. 

– Vi kommer att spela på som vanligt, säger Assyriskas sportchef James Gorial.

HFF menar att de har flera spelare som är coronaliknande symptom med feber och förkylningar. Går det inte att flytta matchen?

– De kanske har sjuka spelare det vet inte jag. Men har de så många spelare sjuka borde de kanske ställa in helgens match också. Då hade jag förstått deras situation mer.

Varför vill ni inte flytta matchen?

– Vi har en otroligt tight säsong och har spelat dubbelt så många matcher som HFF. De är klara om två-tre veckor och vi spelar på ett par månader till. Vi kommer dessutom förmodligen att behöva flytta ännu fler matcher på grund av att vår hemmaplan saknar strålkastare så det kommer att bli för mörkt att spela där i höst. Det är mycket som vi behöver tänka på för att få hop den här hösten, säger Gorial.

Källa: Jnytt