Facebook och Google blir utsläppsfria

Google meddelade redan 2007 att de siktade på att bli helt utsläppsfria, men de har till skillnad från Facebook valt att retroaktivt kompensera för alla utsläpp sedan företagets grundande 1998, något de nu uppges ha uppnått. Google har även sagt att de har som mål att vara helt drivet av förnybara energikällor senast år 2030.

Enligt The Guardian meddelar nu Facebook att de kommer att drivas av helt förnybara energikällor redan i slutet av året. Företaget gick även ut med att de satt upp ett ytterligare mål, att de förbinder sig till att bli utsläppsfria i hela produktionskedjan. Både gällande leverantörer samt användare.

Kompenserar utsläppen med träd

Apple siktar för att bli ett koldioxidneutralt företag år 2030. De kommer bland annat att kompensera helt för utsläppen från telefonernas laddning, genom att plantera träd. 

– Innovationerna som driver vår miljöresa är inte bara bra för planeten, de har även hjälpt oss att göra våra produkter mer energieffektiva, sa Apples vd, Tim Cook, enligt The Guardian. 

Tim Cook är vd för Apple som siktar på att bli ett koldioxidneutralt företag år 2030.Foto: KARL MONDON / ZUMAPRESS.COM/IBL ZUMA PRESS

Källa: Expressen