Assyriska körde över HFF:s P17-lag: ”Inte roligt för något av lagen”


Semifinalen i Smålandscupen spelades mellan Husqvarna FF och Assyriska. Men HFF ställde upp med 17-årslaget.

– Vi har flera sjukdomar i vår A-trupp så det är ganska självklart för oss att under rådande omständigheter inte ställa upp med seniorlaget, säger HFF:s sportchef Alessandro Severino.

HFF försökte få matchen flyttad men det gick inte Assyriska med på.

– Vi har en otroligt tight säsong och har spelat dubbelt så många matcher som HFF. De är klara om två-tre veckor och vi spelar på ett par månader till. Vi kommer dessutom förmodligen att behöva flytta ännu fler matcher på grund av att vår hemmaplan saknar strålkastare så det kommer att bli för mörkt att spela där i höst. Det är mycket som vi behöver tänka på för att få hop den här hösten, säger Assyriskas sportchef James Gorial.

Så matchen spelades. HFF skickade sitt P17-lag och Assyriska ställde upp med seniorlaget, men ett gäng spelare vilades.

Assyriska dominerade totalt och vann med 3-0. Siffror som borde ha varit större om skärpan hade funnits och om inte Husqvarnas målvakt Max Nilsson storspelat.

– Assyriska dominerar ju men jag tycker att vi står upp bra och gör vårt bästa men orkar inte riktigt i slutet. Det kanske vi inte heller kan begära med tanke på vilket ungt lag vi spelar med, säger HFF:s tränare Mattias Staaf.

Under måndagen fick han reda på att hans P17-lag skulle spela och ett par timmar innan match kom beskedet att det var Assyriskas seniorlag som väntade.

– Det går inte att förbereda så mycket. Vi trodde först att Assyriska skulle ställa upp med ett yngre lag också. Men nu fick våra spelare känna på lite vad som krävs för att spela seniorfotboll.

Assyriskas tränare Andreas Tegström var besviken efter 3-0-segern.

– Det ger inte oss så mycket det här. Det ger oss en finalplats men inte mer och det är lite besvikelse att det blev så här. Vi hade hoppats på att få matcha våra nya spelare mot seniormotstånd idag.

Vad säger du om hela situationen?

– Vi kan inte göra mer än vad vi gjorde och jag tror inte att det är kul för någon att det blev så här. Det är lite synd men det är upp till HFF att göra som de vill.

Fakta: Assyriska-Husqvarna 3-0 (1-0)

Målskyttar: Anton Thorsson, Fonti Kanu, Markus Tegebäck.

Källa: Jnytt