Rahm höjde rösten på träningen – vill se mer delaktighet i genrepet


– Vi har haft helgen ledigt och nu kom vi in med lite ny energi i dag. Det är klart att vi ser fram emot lördag men vi har ändå fokus på att göra en så bra insats som möjligt i morgon, säger Rahm efter nämnda träning.

Vad vill du se i matchen mot Djurgården?

– Jag vill se att vi ha fokus på de saker vi har jobbat med, att vi har en närvaro i matchen och inte hittar på några egna grejer utan verkligen går till den spelidé vi har jobbat med under fem–sex veckor nu.

Ja, du höjde rösten lite där på träningen. Handlade det om forwards som släppte pucken och sedan inte var med i spelet, eller vad var det?

– Ja, just det, jag vill ha en delaktighet och en spelbarhet, det som har symboliserat oss och gett oss övertag i de sju matcher som vi har spelat hittills.

Hur är läget i truppen?

– Axel (Holmström) fick en smäll i fredags och det är lite oklart vad det har visat. Så har vi (Max) Wennlund som är en vecka bort och (Jesper) Williamsson som är lite längre ifrån.

I övrigt var alla med på träningen, även målvakten Hugo Alnefelt, som har haft lite ljumskproblem på senare tid.

– Hugo är på väg tillbaka och är aktuell för spel, säger Rahm.

Är du nöjd med vad du har fått se på försäsongen så här långt?

– Vi har inte gjort någon match som vi är helnöjda med i 60 minuter. Men vi har stundtals visat att vi är spetsiga i special teams. Vi har ett starkt försvarsspel som vi måste jobba vidare med och sätta ännu tydligare och när vi flyttar pucken bra nerifrån och tar ansvar för pucken, då är vi bra.

Källa: Jnytt