Man i Skåne kidnappad och torterad i timmar

 

Publicerad 14 september 2020 kl 09.14

Inrikes. En 38-årig man i Skåne blev under söndagen kidnappad och utsatt för tortyrliknande misshandel. Det rapporterar Aftonbladet.

Gilla artikeln på Facebook

38-åringen hittades i ödemarken vid Billesholm i nordvästra Skåne vid niotiden på söndagskvällen sedan han själv slagit larm till polisen. Han berättade då för polisen att han kidnappats vid halv fyra-tiden på eftermiddagen i Helsingborg av tre-fyra maskerade män som fört iväg honom i en bil. I bilen har mannen därefter utsatts för tortyr i flera timmars tid.

– Gärningsmännen har försökt skilja kroppsdelar från kroppen, säger Jörgen Winberg, jourhavande förundersökningsledare vid polisen till Aftonbladet.

38-åringen är allvarligt men inte livshotande skadad. Efter händelsen fördes han till sjukhus för vård där han sövdes ned.

För polisen är händelsen en gåta då 38-åringen inte är känd av polisen sedan tidigare och inte själv kan ge någon förklaring till att han utsattes för kidnappningstortyren.

– Det är en gåta för honom själv också. Sedan kan det ju vara så att det är något han väljer att inte berätta, säger Jörgen Winberg.

Källa: Fria tider