C-topp åtalas för att ha köpt sex av barn

Åsberg har enligt åtalet mot honom vid flera tillfällen stämt träff med en minderårig, som vid tillfället varit 16 och 17 år gammal, på hotell i Stockholm. De tre första sexträffarna ägde rum i november 2018 på Grand Hotel i Stockholm. Den fjärde träffen på Lydmar Hotel i Stockholm i december samma år.

Den 44-årige centerpolitikern, som tillträdde posten som lokal ordförande för Centerpartiet i Uppsala förra året, fick kontakt med tonåringen via sajten Sugardaters.com. Åsberg har “skaffat sig en tillfällig sexuell förbindelse mot ersättning”, skriver åklagaren i sin stämningansökan.

Åsberg åtalas även för försök till narkotikabrott då han, enligt åtalet, i april i år ska ha försökt överlåta narkotikaklassat preparat till den ungdom han varit så kallad “sugardaddy” åt. Ungdomen var vid det tillfället myndig.

Efter att åtalet mot den lokale C-ordföranden blivit känt har Centerpartiet snabbt agerat genom att ta bort hans namn och bild från sin hemsida. Partiet överväger dessutom att utesluta honom ur partiet, rapporterar UNT idag.

Förutom centertoppen från Uppsala åtalas ytterligare nio män, som är mellan 37 och 57 år gamla, för att ha köpt sex av barn via sajten Sugardaters.com. Flera av dem är företagare eller framträdande chefer på sina arbetsplatser.

De tio männen åtalas för köp av sexuell handling av barn, en tidigare paragraf i brottsbalken där straffet stannar vid dagsböter eller max två års fängelse. Sedan en straffskärpning vid årsskiftet finns inte längre böter med i straffskalan och numera är maxstraffet fyra års fängelse.

Källa: Fria tider