Wetterbygden Sparks har guardproblem – men Ebba Sjökvist öppnar för fortsättning


I maj skrev Ebba Sjökvist nytt kontrakt med Wetterbygden Sparks och såg fram emot en ny säsong i SBL dam, i juli förklarade klubben i ett pressmeddelande att Sjökvist hoppar av satsningen men nu finns det alltså trots allt en öppning för en fortsättning.

– Jag har tränat med ligalaget några gånger i veckan, inte alla tillfällen, och jag har varit med i träningsmatcherna, förklarar hon.

– Jag försöker hitta tillbaka till glädjen igen och mjukstarta lite på det här sättet och jag är tacksam mot coachen (Krumesh Patel) och klubben som håller det öppet.

Och hur känner du just nu inför den kommande SBL-säsongen?

– Det känns positivt, jag gillar laget och coachen. På något sätt kommer jag att spela basket den här säsongen, vi får se hur det blir.

Guarden Ebba Sjökvist behövdes onekligen i helgen eftersom Wetterbygden Sparks har lite bekymmer på den positionen just nu.

En amerikanska, Divora Alem, är sjuk och en annan, Antoinette Miller, tänkt att vara lagets bärande spelare, har ännu inte anslutit till klubben.

– Hon har fortfarande inte fått sitt pass som hon ansökte om för fyra månader sedan, så det står helt still. Och då är det en migrationsprocess som ska sättas igång efter det också. Snart måste något hända, annars måste vi hitta en annan lösning, säger Wetterbygdens Thomas Ekström.

I helgens John Bauer Hotel Cup märktes det att Sparkstruppen var lite tunn. Efter en inledande klar förlust mot Högsbo blev det seger mot Helsingborg och i söndagens match mot Eos såg det också rätt lovande ut inledningsvis.

Lagen följdes åt under de två första perioderna och det var helt jämnt i halvtid. Men sedan började Eos skjuta trepoängare i parti och minut samtidigt som hemmalaget knappt fick en boll i korgen.

Det rann i väg under tredje perioden, fortsatte att rinna i väg och när slutsignalen ljöd hade Eos vunnit med 91–74. Bäst i Wetterbygden totalt sett var Erica Iderstål, poängbäst på planen med sin 17, samt unga lovande Tilda Sjökvist, yngre syster till Ebba.

– Vi spelade så bra under första halvan av matchen, tråkigt att få en sådan dipp under andra halvan, summerar storasyster Sjökvist söndagens insats.

Fakta: John Bauer Hotel Cup

Wetterbygden Sparks– Eos 74–91

Poäng, Sparks: Erica Iderstål 17, Tilda Sjökvist 11, Maura Fitzpatrick 10, Evelyn Ovner 10, Ninni Salmi 8, Claire Lundberg 8, Emma Johansson 5, Ebba Sjökvist 5.

Källa: Jnytt