MORGONENS NYHETER: Trumps ilska efter polisskjutning • Larm: Folk spottar på sjuksköterskor • Två gripna efter skottlossning i Göteborg

Trumps ilska efter poliser skjuts i USA 

Två poliser kämpar för sina liv efter en skjutning i Los Angeles. Den misstänkta gärningsmannen är fortfarande på fri fot. 

Donald Trump har i en tweet uppmärksammat händelsen. På en film ser man hur en gärningsman springer fram till polisbilen, avlossar skott och därefter springer därifrån. 

”Djur som man måste slå tillbaka mot hårt!”, skriver presidenten. 

Två personer gripna efter skottlossning i Göteborg

En skottlossning ägde rum i Biskopsgården i Göteborg på lördagskvällen.

Polisen har gripit två män i 25-årsåldern misstänkta för mordförsök alternativt dråpförsök, enligt TT.

– Det som har hänt är att två personer har kommit på en moped och sedan har man avlossat skott från den här mopeden och lämnat platsen. Det är oklart om målet har varit en port, en byggnad eller en person, säger Andreas Odén, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Larm: Folk spottar på sjuksköterskor

I takt med att coronavirussmittan åter sprider sig världen över har attacker mot sjuksköterskor ökat.

Annette Kennedy, ordförande för internationella sjuksköterskeorganisationen ICN som företräder 20 miljoner sjuksköterskor runtom i världen, berättar för nyhetsbyrån TT att sjuksköterskor blir spottade på och angripna. 

– De spottar och angriper sjuksköterskor på ett våldsamt fysiskt sätt i länder över hela världen. Vi har sett det i Afrika, Latinamerika, Europa och Nordamerika. Det är ganska vanligt, säger hon. 

Källa: Expressen