Frisör sköts i sin salong – fyra män släppta på fri fot

Polisens uppfattning är dock fortsatt att männen kan misstänkas för inblandning i skjutningen. De är inte avskrivna i utredningen.

– De har förhörts under helgen och i dag valde åklagare att släppta de fyra anhållna på fri fot. Det finns fortfarande misstankar mot dem men det finns inte skäl för häktning, förklarar Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

– Utredningen går vidare och från och med i morgon handläggs det av grova brott i Borås. Sedan får vi se om det blir nya frihetsberövanden, säger Adlersson vidare.

Skjutningen ägde rum vid 16.30-tiden på fredagseftermiddagen. När polis kom fram till platsen visade det sig att det var en frisör som hade blivit skjuten i benet i sin frisörsalong.

Kunden var måltavla

GT talade i helgen med en vän till frisören, som menar att den egentliga måltavlan var en kund som befann sig i salongen.

– Han skulle klippa en kund när det kom in en maskerad man i salongen och började skjuta. De sköt mot kunden som satt i stolen. När frisören försökte undvika skotten så studsad en kula och träffade honom i benet.

En poliskälla har tidigare sagt så här till GT: 

– Måltavlan var en kriminell som lyckades komma undan men frisören som var helt oskyldig blev träffad. 

Polisens presstalesperson vill i nuläget inte bekräfta uppgifterna till fullo, men säger att det är en teori man jobbar utifrån.

– Det kan vara så och det finns uppgifter om det som vi jobbar utifrån, liksom andra scenarier, säger Peter Adlersson.

Försök till mord

Polisen kunde redan efter drygt två timmar meddela att man hade gripit de fyra män – i 20-30-årsåldern – som nu släppts på fri fot efter att ha suttit anhållna. 

Händelsen rubriceras som försök till mord.

Källa: Expressen