Målvaktsbytet avgjorde när Hallby föll i premiären: ”Inte så lyckat för vår del”


Förra säsongen lyckades Hallby knipa en poäng på tre matcher av de regerande svenska mästarna Sävehof.

Frågan var om förra årets nykomling hade närmat sig Partillelaget, som ju faktiskt fortfarande är regerande mästare eftersom det inte delades ut några medaljer i våras.

Svaret på den frågan får väl bli både ja och nej.

Resultatmässigt blev det ju inget fall framåt men faktum är att Hallby hade sina lägen att koppla greppet i den här match – läge att knipa både en och två poäng.

– Det var en jämn match. I dg är vi när men vi kan inte knyta ihop det. De är bättre än oss i dag på att rycka ifrån. Vi hade också sådana lägen men tog inte vara på dem, summerar en besviken Oskar Hedvall.

Sävehofs Jonathan Edvardsson inledde tillställningen med att göra mål på precis allt och såg i det läget ut som om han skulle kunna avgöra matchen på egen hand.

Men Hallby åt sig in i matchen, hade 16–16 i halvtid och var laget som hade lite medgång då och i inledningen av andra halvlek.

Sävehof gjorde emellertid ett lyckat målvaktsbyte, tog ut Bertram Obling och satte in Simon Möller.

– Inte så lyckat för vår del, konstaterar Hedvall.

– Han (Möller) klev fram, så var det ju.

Vid ställningen 21–21 räddade Möller Adam Tumbas straff och några minuter senare och ett par fina prestationer ytterligare av Sävehofsmålvakten stod det plötsligt 21–26 på resultattavlan.

Hallbyiterna ger sig som bekant aldrig, gjorde det inte nu heller och var på väg ikapp vid ett par tillfällen men då klev Simon Möller fram igen.

Slutminuterna av matchen fick Oskar Hedvall bevittna från bänken.

– Ja, det var lite krampkänning där. Jag är väl en gammal gubbe fast jag bara är 24. Nej, men det blir en hel del spel på mig också nu när Robin (Svensson, knäskadad) inte är med, säger den tuffe mittsexan.

Hur kändes det att spela i handbollsligan igen?

– Vädligt roligt att vara i gång igen. Det är ju det här man har väntat på och det känns som det var en evighet sedan säsongen avbröts i våras.

Hur var det att spela utan publik, ni kanske hade behövt dem i andra halvlek när Sävehof ryckte ifrån?

– Vi saknar alla som brukar vara här. Trycket här är bland det bästa i hela handbollsligan och vi behöver det stödet, det ger oss energi. Jag hoppas verkligen att det kan släppas på för lite mer publik framöver, säger Hedvall.

Fakta: Handbollsligan

Hallby–Sävehof 26–29 (16–16)

Mål, Hallby: Charles Hugoson 6, Oskar Hedvall 4, Olle Ek 4, Adam Tumba 3, Jesper Jcobsson 3, Martin Mårtensson 2, Andreas Söderman 2, Jesper Järlfors 2.

Sävehof: Henrik Tilsted 8, Jonathan Edvardsson 7, Gzim Salihi 5, Anders Forsell Schefvert 3, Sebastian Karlsson 2, Rune Schröder 2, Adam Blanche 1, Gustaf Wedberg 1.

Källa: Jnytt