Holmérs kanon gav Mariebo drömsits: ”Blev lite förvånad”


Mariebo IK har en historia av att precis missa seriesegern och därmed kvalchansen upp till elitettan. Ungefär så har det sett ut de senaste åren.

För att skaffa sig en god chans att inte upprepa det så krävdes seger i seriefinalen mot Halmia. Men någon jämn och spännande historia blev det inte.

Mariebo dominerade den första halvleken fullständigt och det var lite märkligt att laget bara lyckades peta in en boll under de första 45 minuterna.

– Vi spelade väldigt lugnt och kontrollerat. Vi borde nog ha gjort något mål på någon av våra väldigt många hörnor, säger Holmér.

Trots stort spelövertag är ju en 1-0-ledning i fotboll ganska skör. Då klev Tilda Holmér åter in i handlingarna. Hon låg bakom Alicia Ibrahims 1-0-mål men nu gjorde hon mål själv. Hon fick på en drömträff flera meter utanför straffområdet och bollen letade sig in i bortre krysset.

Årets mål, skrek lagkamraterna.

– Haha! Jag brukar göra sådana mål när jag är trött. Då skjuter jag. Jag blev lite förvånad att den gick in men det var skönt att göra ett sånt mål.

Det var Holmérs sjunde mål på sex matcher.

– Jag och Viktor (Rönneklev, assisterande tränare) sa att jag skulle göra åtta mål i år. Men nu har han höjt ribban så måste göra fler. Men den här säsongen har för mig varit över förväntan och jag känner mig väldigt nöjd.

2-0 blev slutresultatet och Mariebo leder nu serien med tre poäng, med tre matcher kvar att spela.

– Det är bara att köra på som vi har gjort och behålla lugnet.

Mariebo har ju en historia att precis missa den där kvalplatsen till elitettan, är det något ni tänker på?

– Det känns faktiskt som att vi har ett annat lugn i år och vi vet ju att vi är bra. Jag tror att det här kommer att gå väldigt bra, säger Holmér.

Källa: Jnytt