Granqvist: Jag mår inte så bra just nu

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Andreas Granqvist.

Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Andreas Granqvist.

Andreas Granqvist hoppades vara tillbaka mot Djurgården före landslagsuppehållet. 

Men nu ser comebacken ut att dröja. 

– Vi får se om vi får ordning på den här skadan eller ej, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Andreas Granqvist gjorde sin första, och hittills enda, match i allsvenskan den 18 juni mot Kalmar. Ljumskskadan har hållit honom borta sedan dess och stör landslagskaptenen fortfarande. 

Granqvist hoppades på comeback mot Djurgården den 30 augusti, men så blev det inte. Han finns heller inte med i morgondagens trupp mot Hammarby efter att ha fått nya bakslag.

– Jag har jobbat hårt i gymmet i ett flertal veckor och det har känts skitbra både där och med det jag gjort individuellt på planen. Jag har inte haft någon smärta i löpningar eller passningsövningar men det första testet är den rena fotbollsträningen med laget. Då handlar det inte bara om att hantera en passning på 15-20 meter utan det är i snabba moment och rörelser man testar ljumsken och magen. Jag har fått lite reaktioner på det under de fulla passen och det är inte så jag vill att det ska vara, säger han till HD.

”Bättre att andra spelar”

Granqvist har kört för fullt under två träningar, men känner sig inte redo för spel. Han vill heller inte gissa på när han kan vara tillbaka på planen.

– Att springa runt där på 30-40 procent, inte kunna göra bra matcher och ha den frustrationen i sig i stället vill jag inte utsätta mig själv för. Jag kommer inte sätta mig själv på plan förrän jag kan göra mig själv rättvisa och hjälpa laget, då är det bättre att andra spelar, säger han och fortsätter: 

– Just nu mår jag inte bra så klart. Det var inte detta jag hade tänkt mig den här säsongen, men det går inte att gräva ner sig och gömma sig. Det gäller att jobba ännu hårdare. Vi får se om vi får ordning på den här skadan eller ej.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Få full koll på allsvenskan i fotboll med krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar från Sportbladet.

ÄMNEN I ARTIKELN

Källa: Aftonbladet