Dubbla premiärsmällar för HV71 – förlust och ny skada: ”Det såg inte bra ut”


Under lördagen var det dags för premiär i SDHL när HV71 och Luleå HC drabbade samman i Husqvarna Garden. Samma lag som möttes i fjolårets SM-final, samma finalserie som avbröts vid ställning 1–0 i matcher till HV. Det fanns en hel del att bevisa för HV-damerna, med andra ord.

Det var dock ett sargat HV71 som kom till spel. Tongivande spelare som Hanna Olsson, Sanni Hakala och Anna Kjellbin saknades på grund av skador, vilket syntes ute på isen.

För det var Luleå som kom ut som det klart bättre laget för dagen och i slutet av den första perioden tog man även ledningen. I den andra perioden utökade Nicoline Jensen och Jenni Hiirikoski gästernas ledning två gånger om.

– Luleå var det bättre laget, men samtidigt måste vi vara bättre än vad vi var i dag. Vi måste bara släppa det här så fort som möjligt och komma tillbaka bättre, säger en besviken Michelle Löwenhielm efter matchen.

Vad var det som inte stämde för er?

– Vi är inte ett dåligt lag, och jag tyckte att vi var där på isen i dag. Men i slutändan så är det Luleå som har kontroll över matchen och vinner den. Det finns flera saker som vi verkligen måste göra bättre, men framförallt måste vi vara hetare.

Det blev till slut en 0–4-förlust för HV-damerna i premiären. Att tre av lagets tongivande spelare saknades var påtagligt under långa stunder.

– Det är jättetråkigt att vi har så många skador. Vi blir bara tunnare och tunnare… Även fast vi andra steppar upp för de som är borta så blir det svårt. Men vi får köra på med de spelarna vi har helt enkelt, jag vet att vi kan vara bättre och det måste vi visa om vi vill vinna matcher, säger Michelle Löwenhielm.

När HV71 träningsspelade mot Linköping förra veckan tvingades Michelle Löwenhielm bäras ut på bår efter en tuff tackling i ryggen, trots det var den landslagsmeriterade forwarden tillbaka redan mot Luleå.

– Det kändes bra i kroppen och det var kul att jag kunde komma tillbaka så snabbt. Jag mår bra nu och det kändes bra på isen, säger hon.

Förlusten mot Luleå var inte den enda tunga smällen för HV-damerna under lördagen. I mitten av den tredje perioden gick Julia Tylke omkull i ena sarghörnet och blev liggandes på isen. HV-forwarden tvingades bäras ut på bår med en befarad knäskada.

– Jag vågar inte säga hur det är med henne. Jag har inte fått något besked, men det såg inte bra ut, säger HV-tränaren Joakim Engström och fortsätter:

– Det var inget fult. Jag upplever det som ett felskär där hon fastnar i isen och vrider till knät. Det går fort när hon åker skridskor, så det var svårt att uppfatta situationen. Men det såg inte ut att vara någon kontakt.

På grund av skadeläget hade HV71 lånat in två spelare från Troja-Ljungby till matchen mot Luleå. Med ytterligare en spelare på skadelistan behöver truppen nu förstärkas, menar Joakim Engström.

– Sabina Martinsson är inlånad över helgen från Troja. Elin Svensson har vi registrerat hos oss för resten av säsongen som ett lån från Troja, hon kommer att tillhöra båda klubbarna under året, säger HV-tränaren.

Kommer ni att behöva förstärka truppen ytterligare nu?

– Ja, vi behöver förstärka truppen. Och jag hoppas att vi kommer göra det.

Matchfakta. SDHL, omgång 1.

HV71–Luleå HC 0–4 (0–1, 0–2, 0–1)

Första perioden: 0–1 (15.06) Emma Nordin (Cava, Hiirikoski).

Andra perioden: 0–2 (23.56) Nicoline Jensen (Persson), 0–3 (33.05) Jenni Hiirikoski (Nordin).

Tredje perioden: 0–4 (41.04) Ebba Berglund (Osawa).

Skott: 19–30 (7–10, 5–14, 7–6)

Utv.: HV71: 4×2 min. LHC: 2×2 min.

Domare: Jim Bergqvist.

Publik: 0, Husqvarna Garden.

Källa: Jnytt