Assyriska föll mot jumbon: ”Allt är inte optimalt”


Det började ju så bra för Assyriska nere i Blekinge. Markus Tegebäck gjorde 0–1 redan i femte minuten.

– Vi började ju jättebra och man hade hoppats att det tidiga ledningsmålet skulle ge oss lite trygghet men istället blir vi kanske för bekväma, funderar Tegström.

Karlskrona fick mer att säga till om och under några olycksminuter för Assyriska vände hemmalaget på matchen i slutet av första halvlek. Först nickade Simon Hansson in en frispark och strax därefter blev det 2–1 på hörna.

I andra halvlek handlade det väldigt mycket om Assyriska, som förde spelet men utan att skapa så där väldigt mycket chanser. Karlskrona däremot var inte sent att utnyttja när Roman Tello drällde med bollen i Assyriskaförsvaret och så stod det 3–1.

– Vi släpper in alldeles för enkla mål och mål präglar matcher. Men man hade ju hoppats att vårt första mål skulle ha gjort det lite mer, säger Tegström.

Skyttekungen Simon Karlsson Adjei fick in ett tröstmål i slutminuterna men närmare än så kom inte Assyriska, som nu tappar mark till topplagen.

– Det finns inga enkla matcher i den här serien. Titta bara på Landskrona som förlorar mot Qviding idag, säger Tegström efter nederlaget mot jumbon, som tog sin blott andra seger för säsongen.

Det har varit lite turbulent i klubben med uteblivna löner och det talas om irritation i spelartruppen. Hur har det här påverkat er?

– Allt är inte optimalt men vi försöker göra det bästa av situationen, säger Tegström.

– Tyvärr har vi även en del skador och sjukdomar för tillfället. Det börjar märkas att det är ett väldigt tätt schema. Det positiva med att det är så tätt mellan matcherna är väl att det inte går att älta den här förlusten så länge.

Fakta: Ettan södra

FK Karlskrona–Assyriska IK 3–2 (2–1)

Mål: 1–0 (5) Markus Tegebäck, 1–1 (40) Simon Hansson, 2–1 (43) Alexander Petersson, 3–1 (66) Adam Larsson, 3–2 (90) Simon Karlsson Adjei.

Källa: Jnytt