Här är säkra finesserna i Mercedes nya transportbil

Publicerad:

Mercedes-Benz Vito är biltillverkarens stjärna i mediumsegmentet på transportbilssidan och finns i flera olika utföranden. Bland annat elektriska eVito och nya Vito med helt ny facelift som kommer med många nya fördelar och funktioner. Bland annat har man tryckt extra mycket på säkerheten och bytt motor i den nya uppgraderingen.

Mercedes-Benz Vito har fått en helt ny facelift vilket resulterat i flera nya spännande och trygga lösningar. Och säkerheten har blivit bättre för både förare som för medtrafikanter ute på vägarna.

Smart adaptiv farthållare

Tack vare flera säkra funktioner är transportbilen tryggare än någonsin. I dag har många förare Vito som arbetsplats vilket kräver stort fokus på säkerheten. Bland annat finns möjligheten att få bilen med adaptiva farthållaren DISTRONIC som hjälper dig att hålla rätt tempo på din resa. Oavsett om du befinner dig i en kö i storstadstrafik eller ute på motorvägen på väg till ditt nästa jobb.

– DISTRONIC är väldigt bra om du befinner dig i exempelvis i morgontrafiken och det är mycket start och-stopptrafik, där den kan bromsa upp bilen för att sedan accelerera upp om det behövs säger Joakim Gustafsson som arbetar som produktexpert på Mercedes-Benz.

Aktiv bromsassistent för att undvika olyckor

Uppdaterade Mercedes-Benz Vito finns också tillgänglig med aktiv bromsassistent som hjälper dig om exempelvis en fotgängare skulle dyka upp oväntat framför din bil eller ett stillastående fordon längre fram blockerar din väg. Då kan den aktiva bromsassistenten hjälpa dig att både sakta ner ditt tempo samt att bromsa in helt vid behov.

Andra faktorer som också gör resan säkrare är bland annat sidvindsassistenten som hjälper dig att stanna i rätt fil på motorvägen samt trötthetsvarnaren ATTENTION ASSIST som hjälper dig att hålla fokus ute på vägarna och reagerar om du börjar slarva eller tappa koncentrationen under din körning. Det finns också tillval som döda vinkeln och-körfälts-assistent.

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladets redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN

LÄS OCKSÅ

Källa: Aftonbladet