Knarkrazzia hemma hos Fredrik Reinfeldt – all media mörkar

Fredrik Reinfeldt är, tillsammans med sonen Gustaf, aktuell med en bok som går till hätskt angrepp Donald Trump och hans familj.

Publicerad 3 september 2020 kl 20.56

Inrikes. Polisen genomförde en razzia hemma hos Fredrik Reinfeldt (M). I bostaden, som misstänktes ha används som bas för kokainlangning, gjordes flera beslag och nu har en “släkting” till den förre statsministern dömts för narkotikabrott, rapporterar Stoppa Pressarna.

Gilla artikeln på Facebook

Aftonbladet har skrivit om händelsen men väljer att inte namnge Fredrik Reinfeldt. Istället kallar tidningen den före detta statsministern för “ex-politikern”.

Tillslaget mot Reinfeldts lägenhet skedde i november förra året. Polisen hade då fått larm om en person, som visade sig vara Fredrik Reinfeldts släkting, som vistades utanför Reinfeldts lägenhet.

När polisen kom till platsen fattades misstankar om att mannen var narkotikapåverkad. Polisen upptäckte att han hade 2,94 gram kokain i en mängd små påsar och misstänkte att han var en langare eftersom han även hade 5.000 kronor i kontanter.

Beslut fattades om att genomföra en husrannsakan hemma hos Fredrik Reinfeldt. I lägenheten hittades stora mängder påsar av det slag som används för att distribuera knark.

Släktingen hävdade dock bestämt att han bara använde kokain för eget bruk – och påståendet gick inte att motbevisa.

– Jag hade ju köpt kokainet för mig. Kontanter har jag för att betala för det. Swish eller banköverföring funkar inte riktigt när man ska köpa knark, sade släktingen i förhör enligt Aftonbladet.

Eftersom misstanken om kokainlangning inte gick att styrka dömdes mannen inte för försäljning av narkotika. Han dömdes dock för narkotikabrott med dagsböter som påföljd.

Fredrik Reinfeldt har inte gett någon kommentar till domen, skriver Stoppa Pressarna.

Källa: Fria tider