”Hon försökte giftmörda mig”

David Batra om kollegans miss: ”Hon försökte giftmörda mig nästan”

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

David Batra kräktes och svimmade.

Förgiftningen var så stark att inspelningen av ”Världens sämsta indier” fick ställas in – efter SVT-kollegan Malin Mendels tilltag.

– Jag sov inte på hela natten, jag tänkte i mina värsta stunder att tänk om han dör, på riktigt, säger hon.

David Batras familj var med i Indien under stora delar av inspelningen av den andra säsongen av SVT:s ”Världens sämsta indier”. Och när han kom hem, starkt förgiftad, svimmade och kräktes blev hustrun Anna Kinberg Batra rejält orolig.

– Jag fick ett meddelande från Anna: ”Vad har ni gjort med honom?”, säger kollegan Malin Mendel.

Hon är SVT:s korrespondent med Indien som bas och under ännu en säsong av ”Världens sämsta indier” ska hon lära David Batra mer om landet där halva hans släkt lever. Men ett av Malin Mendels tilltag höll på att sluta illa.

David Batra kräks och svimmar av nikotinförgiftningen

Foto: SVT

David Batra kräks och svimmar av nikotinförgiftningen

– Hon förgiftade mig, hon försökte giftmörda mig nästan, säger David Batra med ett skratt.

– Det var faktiskt enda gången som jag blev rädd på riktigt, både för serien och för vår relation att nu kanske vi inte kommer vara vänner mer. David kommer vara för arg, för det gick lite över styr, säger Malin Mendel.

”Som du hade fått en stroke”

David Batra skulle testa på en speciell tobaksblandning för att bevisa sin manlighet.

– Det är en trögflytande tobaksgegga, som är väldigt koncentrerad. Och så sa jag till försäljaren på hindi att den skulle vara extra extra stark, säger Malin Mendel.

Och den starkt koncentrerade nikotinblandningen blev för mycket för komikern. I avsnittet, som finns på SVT Play, ses han spotta och spy upp det han svalt ner.

– När jag läste om det sen… Det krävs ju inte så mycket nikotin för att man ska dö, det är ju ett gift, säger David Batra.

Men tv-avsnittet visar inte allt.

– Du var helt bedövad i ansiktet, det bara hängde som att du hade fått en stroke. Och det du hade fått i dig, du spydde ju och svimmade, det var liksom katastrof där, säger Malin Mendel.

Foto: Peter Wixtröm

”Det krävs ju inte så mycket nikotin för att man ska dö”. David Batra skrattar i efterhand åt hur SVT-kollegan Malin Mendel av misstag höll på att förgifta honom under tv-inspelningen.

Foto: Peter Wixtröm

David Batra och Malin Mendel gör en ny säsong av ”Världens sämsta indier” på SVT.

Sov inte

Förgiftningen tvingade David Batra och Malin Mendel att ställa in inspelningen av serien tills han tillfrisknade. Men David Batras inledande ilska och förskräckelse gick snart över.

– Det är väl lite det här när man är jävligt magsjuk och blir frisk. Den känslan är bland det bästa som finns. Det räcker ganska långt när man tror att man ska dö och sen inte gör det, säger han.

De skrattar mycket under intervjun, men när Malin Mendel insåg att hon förgiftat David Batra befarande hon först det värsta.

– Jag sov inte på hela natten, jag tänkte i mina värsta stunder att tänk om han dör, på riktigt, säger hon.

”Världens sämsta indier” har säsongspremiär på SVT1 onsdag 26 augusti 21.00. Samtliga avsnitt finns redan att streama på SVT Play.

Publicerad:

Rekommenderat för dig

ÄMNEN I ARTIKELN

Källa: Aftonbladet