Stark avslutning låg bakom HFF:s derbyseger: ”Märktes att vi inte hade spelat på länge”

I Toyota cupens fjärde omgången drabbade Husqvarna FF och Råslätts SK samman i ett lokalderby under lördagseftermiddagen – men derbyfesten fick vänta. I alla fall ett litet tag. För innan domaren Håkan Söderman hann blåsa i pipan satte vattenspridarna på Vapenvallen igång med full fart, och matchen fick skjutas upp.

– Jag vet inte exakt hur länge vi fick vänta på att matchen skulle starta, men det var mellan 30-45 minuter i alla fall. Så det blev lite jobbigt att vänta, för båda lagen. När matchen startade kom vi inte riktigt igång och fick ingen rytm i spelet. Men det är ingen ursäkt, säger Daniel Culha.

Den första halvleken blev mållös. HFF-tränaren Daniel Culha tyckte att hans lag såg aningen trubbigt ut inledningsvis.

– Det var lite ringrostigt i första halvlek, det märktes att vi inte hade spelat match på länge. På det sättet påminde matchen lite om seriepremiären i juni, då märktes det också att vi inte hade spelat på ett tag, säger han.

Stark avslutning låg bakom segern

Husqvarna var dock det bättre laget för dagen. I den andra halvleken växlade hemmalaget upp och vann till slut matchen med komfortabla 3–0 – efter att samtliga mål gjorts under matchens avslutande 25 minuter.

– Jag tycker Råslätt gjorde en bra första halvlek, men i andra höjde vi oss. Jag är framförallt nöjd med sista 25. Det var en mix av att de tröttnade och vi växlade upp, men det var bra av oss att behålla kylan, säger Daniel Culha.

Glädjande för HFF var att flera unga spelare fick speltid i matchen mot Råslätt. Alex Khoshaba, född 2004, spelade från start och fick beröm av sin huvudtränare. Även unga lovande spelare som William Lind, Isho Alsendi och Lukas Larsson gjorde fina inhopp.

– Samtliga av våra unga killar gjorde bra ifrån sig och var med och bidrog till segern. Det är jättekul, säger Daniel Culha och utvecklar:

– Framförallt är det kul att kunna visa de yngre spelarna i klubben att dörren är öppen uppåt. Det här var ett genrep för oss, så även om det var en cupmatch så spelade vi med bästa laget. Det är inte så att vi gör de unga spelarna en tjänst, utan de har förtjänat chansen. Så det var kul att se.

Nästa lördag startar division 2 igen efter ett längre sommaruppehåll, för HFF:s del väntar då Asarums IF FK på bortaplan.

Matchfakta. Toyota cup, omgång 4.

Husqvarna FF–Råslätts SK 3–0 (0–0)

Mål: 1–0 (66′) Julio Inai, 2–0 (83′) Julio Inai, 3–0 (87′) Juan Pablo Carrasco.

Domare: Håkan Söderman.

Publik: 0, Vapenvallen.

Källa: Jnytt