Efter beskedet – här är HV-spelarens nya klubb

Karriären fortsätter i Finland. Idag presenterades 31-åringen av KooKoo.

– Joakim är en erfaren tvåvägscenter. Han är en stark ledare som leder efter exempel och fattar rätt beslut i spelet och kommer bidra med sina 700 matchers erfarenhet från spel i tuffa hockeyligor, säger KooKoos sportchef Jarno Kultanten till klubbens hemsida.

Joakim Andersson gjorde 16 poäng (9+7) på 49 matcher för HV71 förra säsongen. Han har tidigare spelat för Örebro och Frölunda i SHL, samt gjort över 200 NHL-matcher för Detroit Red Wings.

Sedan säsongen och sejouren tog slut i HV71 har han bland annat trånat på egen hand i Jönköping. Då ofta med Oscar Sundh som inte heller han fick nytt kontrakt med HV71.

Det har även blivit träning på västkusten där han tillbringat stora delar av sommaren. För att hålla sig i form har han haft en personlig tränare som hjälpt honom.

– Jag trivdes väldigt bra i HV71 och det kändes som att jag fick fart på karriären igen. Därför kom beskedet att det inte fanns plats för mig till nästa säsong olämpligt för min del. Samtidigt känner jag till branschen och vet vilka villkor som det handlar om.

– Men visst hade jag sett fram emot att stanna kvar i Jönköping och HV71, har han tidigare sagt till Jnytt.

– Det var mycket som var positivt. Jag trivdes i Jönköping som stad, föreningen är härlig och grabbarna suveräna. När jag fick beskedet att kontraktet inte skulle förnyas kändes det bittert.

Källa: Jnytt